Informatie

 

 

Oostburg 

Adres: Industrieweg 4A, 4501 PM Oostburg.

 

 

In Koudekerke is de werk- en leer- en verblijfsomgeving ondergebracht bij
zorgkwekerij Groenis’t.

Behalve alle vaste werkzaamheden die bij deze kwekerij horen,
is er keuze uit creatieve en ontwikkelingsactiviteiten en de mogelijkheid tot het
verzorgen van diverse dieren. Ook hier vanzelfsprekend de kansen van de wereld

rondom.

Adres: Groeneweg 6, 4371 RP, Koudekerke.

 

Klik op de afbeelding voor meer foto's.

 

 

 

De Klussenbus vormt de derde ‘locatie’. Hiermee voeren de klanten samen met een
begeleider diverse klussen uit voor mensen met een kleine beurs. 


Klik op de afbeelding voor meer foto's.

 

 

 

 

 

 

Bij de vorige locatie in Groede staat een travalje voor de deur bij
de smederij. Travalje, ook wel travaille geschreven, komt
van travailler, het Franse woord dat werken betekent.
Het logo van Travalje Subiet is gebaseerd op de robuuste
vorm van de travalje.

 

 

 Interne modules die Travalje Subiet jaarlijks vaak meerdere keren en/of in serievorm aanbiedt zijn:

 

Werkweek in Brognon. Door in te voegen in het dag- en werkritme (veelal buitenwerk) van een retraîtecentrum in Noord-Frankrijk, met veel aandacht en zorg voor elkaar, bieden deze weken aan deelnemers vaak ontspanning en rust.

 

Ervaringsleren. Deze dikwijls meerdaagse kampen vinden veelal plaats op stille, natuurrijke gebieden in binnen- en buitenland, maar één en ander kan ook in stedelijke omgeving gestalte krijgen.

Onze cliënten zijn uitgenodigd voor 4 dagen ervaringsleren. De bedoeling van het ervaringsleren is dat er nieuwe indrukken worden opgedaan in nieuwe/onbekende situaties en daarvan geleerd wordt. Het ervaringsleren kan plaatsvinden in Nederland of buiten Nederland.

Praktische informatie

Wat moeten klanten mee nemen:

1. GELDIG ID-bewijs of paspoort. En eventueel medicijn paspoort;

2. Stevige kleding voor 4 dagen en regenkleding;

3. Waterdichte schoenen of laarzen;

4. Toilet artikelen en eventueel medicijnen; 

5. Als ze het hebben een slaapzak en matje (anders zorgt TS daarvoor).

We vertrekken op dinsdag morgen rond 9 uur. Precieze tijd horen ze een week van te voren en ze worden thuis opgehaald. Op vrijdag middag wordt een ieder weer thuis gebracht. Travalje Subiet zorgt voor alle kampeerspullen er vervoer.  Ook is het altijd mogelijk dat de klant voortijdig naar huis kan, als de situatie daarom vraagt. 

 

Rots&Water. In een serie van 15 bijeenkomsten vindt  een op communicatie en sociale weerbaarheid gerichte training plaats. Dankzij een psycho-fysieke invalshoek kunnen met duurzaam resultaat mentale en sociale vaardigheden aangereikt en verworven worden. Klik hier voor meer informatie.

 

Mindfulness. In groepen en individueel wordt geleerd om met volle aandacht in en bij het moment te zijn. Een training met een techniek waardoor mensen meer met beide benen op de grond komen te staan. Stressreductie is vaak een duidelijke winst die deelnemers kunnen bereiken, waardoor vervolgstappen (bijvoorbeeld bij de arbeidstraining) succesvoller gezet kunnen worden.
Klik hier voor meer informatie.

 

Workshops*. Ambachtelijke technieken worden gepresenteerd en beoefend om tot creatieve uitingsvormen en producten te komen. Vilten (woltechniek), papierscheppen en beeldhouwen zijn hier enkele voorbeelden van. Deze workshops staan open voor zowel eigen klanten als voor mensen van buitenaf. Bij de workshops zit het effect vooral in het stimulerende, zelfvertrouwenvergrotende en focus versterkende karakter, doordat men onder eigen handen een product van A tot Z ziet ontstaan.

 

Medische fitness. Het bereiken van een goede basisconditie en van een goede balans, vanwege de wisselwerking tussen geest en lichaam, helpt bij het krijgen van een steviger basis voor werk en uitvoeren van activiteiten.

 

Externe modules: Allerhande cursussen met certificering, zoals:

O Veiligheids Certificaat A (VCA) O Bediening vorkheftruck O Hanteren motorzaag O Brommerrijbewijs O Computervaardigheden O Theorie rijbewijs.

 

*Jaarlijks vinden er vanuit Travalje Subiet een aantal workshops plaats (met lunch inbegrepen). Deze zijn toegankelijk voor mensen van ‘binnenuit en buitenaf’.
John Groosman -beeldhouwen in vrnl. spek- en kalksteen- en Els Moerland -o.a. vilten, papier scheppen en papier marmeren- zijn
merendeels degenen die deze scheppende en kunstzinnige

dagen aanbieden.